Снимка PexelsИспания дарява ваксини. Испания ще дари през първото тримесечие на

...
Снимка PexelsИспания дарява ваксини. Испания ще дари през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Испания: Даряваме 50 милиона дози ваксини през първото тримесечие на 2022

Снимка Pexels

Испания подарява ваксини. 

Испания ще подари през първото тримесечие на идната година 50 милиона дози ваксина против Covid-19, заяви вицепремиерът Надя Калвиньо пред публицисти. По този метод, посочи тя, всеки испанец ще обезпечи повече от една ваксина на жителите на най-уязвимите страни.

Планираното до в този момент подаяние бе 30 милиона дози, само че поради тревожните данни за развиването на пандемията, които идват от Латинска Америкаq испанското държавно управление е решило да усили количеството с още 20 милиона. Новината е съобщил министър председателят Педро Санчес на срещата на върха на Г-20 в Рим с уточнението, че това не е задоволително, по тази причина страните, които могат да си разрешат, би трябвало да обезпечат в допълнение ваксини за по-бедните страни.

По думите на Калвиньо Санчес е призовал и за нарастване на производството, повече взаимност и взаимни ограничения за икономическо възобновяване. В рамките на форума, той се е срещнал с министър председателите на Канада и Австралия и с шефа на Световната комерсиална организация. Подкрепил е и президента на Аржентина в договарянията му с Международния валутен фонд за преразглеждане дълга на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР